I juni 2021 står det nye skolebygget vårt ferdig på Tjensvoll. Her finner du informasjon om bygget og KFskolen. Vi gleder oss!

Her bygger vi 

Her bygger vi drømmeskolen 

KFskolen er en kristen friskole (1 til 10 klasse) som eies av IMI-kirken og Normisjon. KFskolen startet i 2013 med 9 elever på Kampen. I dag er vi over 140 elever og trenger ny skole. Vår visjon er å være mer enn en skole og derfor etterlever vi våre verdier: Sannhet, godhet, kreativitet, tilgivelse og kvalitet. Nå bygger vi «mer enn en skole», like ved Solborg Folkehøgskole og Tjensvoll kirke. Skolen får kapasitet til 364 elever og vi starter med 240 elever juni 2021.

Hvorfor velge å gå på KFskolen?

På KFskolen har vi et unikt miljø hvor alle får lov å være seg selv. Vi tror på at alle barn er skapt unike med egne evner og talenter. Vår oppgave er å ta vare på disse og utruste elevene til videre utdanning og livet. På KFskolen skal alle elever bli møtt og sett på en god måte.

Hør lærere, elever og foreldre fortelle om sin drømmeskole!

Hvordan ser den egentlig ut, drømmeskolen? Hvilke rom har den, hvordan ser det ut i skolegården – og hvordan er menneskene mot hverandre der? Vi har spurt en rekke herlige folk disse spørsmålene. Og her er svarene!

Litt tall

Kapasitet 1 til 10 klasse

Elever ved oppstart

I rute til åpning juni 2021! Vi gleder oss!

Fremdrift

2018

September

Politisk vedtak av reguleringsplan

Desember

Etablering av utviklingsselskapet Solborgmarka

2019

Januar

Valg av totalentrepenør, inngåelse av samspillsavtale - Backe Rogaland AS

Februar

Valg av arkitekt, oppstart skisseprosjekt - LINK arkitektur

April

Medvirkningsfase, KFskolen

Juni

Nabovarsel for rammesøk

Juli

Innsendelse av rammesøk

August

Overtakelse av tomt

Oktober

Mottatt tillatelse - Oppstart anleggsarbeid

...

Bygg- og anleggsarbeid pågår

2021

Mai

Ferdigstillelse

August

Skole tas i bruk

Byggekamera

Se hvor langt vi er kommet!

Ofte stilte spørsmål

Hvem eier KFskolen?

Skolen eies av IMI-kirken og Normisjon Rogaland. Selve skolebygningen som kommer på Solborgmarka, eies av IMI-kirken, Normisjon Rogaland og Solborg Folkehøgskole.

Når er den nye skolen ferdig?

Skolen skal være ferdig til bruk ved skolestart 2021. Anleggsarbeid startes opp i oktober 2019, og pågår i underkant av to år.

Hvor mange elever blir det plass til?

Skolen bygges til 360 elever, rundt 200 på barneskolen, 160 på ungdomsskolen. I tillegg kommer ca 50 lærere og medarbeidere. Totalt areal er ca 4500 m2.

Hvorfor bygge på Solborg og Tjensvoll?

Vi mener tomta er svært godt egnet for skolebygg. Beliggenheten er veldig fin med nærhet til alle deler av Stavanger. Det er enkel adkomst til området, også for kollektivtrafikk. Området blir et unikt sted for utdannelse og læring, med barnehage og folkehøyskole på Solborg, og barne/ungdomsskole på KFskolen. På Solborg Folkehøgskole skal det bygges ny idrettshall, her er det også svømmehall. Dessuten er nærheten til Mosvatnet og flotte turområder en stor fordel.
Vi gleder oss til kun 6 minutter å gå fra KFskolen til IMI- kirken. Samarbeidet mellom IMI Kirken og KFskolen har stor betydning for oss begge

Aktuelt

Siste nyheter fra byggingen av nye KFskolen Stavanger

Solborgmarka etablert

Magrete Urdal Stople er daglig leder i utviklingsselskap som står bak byggingen av den nye skolen, Solborgmarka Eiendom. Selskapet eies av IMI-kirken, Normisjon Rogaland og Solborg Folkehøgskole. Formålet med selskapet er å bygge og å kunne drifte det nye skolebygget, som KFskolen skal benytte.

les mer

Backe Rogaland er totalentreprenør

I sterk konkurranse med andre tilbydere, har vi valgt Backe Bygg til totalentreprenør for prosjektet. Backe Bygg har bred erfaring med denne typen prosjekter. Selskapet har også langvarig samarbeid med Link Arkitektur. Vi har stor tro på kombinasjonen, forteller Magrete Stople, daglig leder i Solborgmarka Eiendom AS, som står for utbyggingen av KFskolen Stavanger. Her kan du se noen av prosjektene som Backe Bygg står bak.

les mer

LINK Arkitektur tegner skolen

Vi er glade for å kunne fortelle at LINK Arkitektur er valgt til å tegne den nye KFskolen. Selskapet har lang erfaring med denne typen prosjekter, de har en stor og dyktig stab over hele landet. I Stavanger har selskapet 32 medarbeidere med bred kompetanse, blant annet på utvikling av gode skolebygg for elever og for dem som skal jobbe der. Vi gleder oss til fortsettelsen! Her kan du se noen av prosjektene til LINK Arkitektur

les mer

Kontakt

Solborgmarka AS

Margrete Stople
margrete@imikirken.no

KFskolen v/rektor

Svein Bjarte Såheim
sbs@kfskolen.no

Misjonsmarka 1

4024 STAVANGER

post@kfskolen.no

Tlf. 95792853

Følg oss